Programma Vredesweek Mondiaal Centrum Breda

Meditatie over Vrede:

Op de zaterdagen 26 augustus, 2 en 9 september zullen van 16.00 uur tot 17.00 uur in het Valkenbergpark onder leiding van Rajitha Kanchenapalli momenten van bezinning worden gehouden.

Rajitha Kanchenapalli is bekend al in Breda vanwege haar meditaties op de Internationale dag van de Yoga en zal dit keer via stille meditatie Vrede centraal stellen. Iedereen is op de 4 zaterdagen welkom.

Op zaterdag 16 september om 15:00 uur zal de opening van de Vredesweek plaatsvinden bij de vredesduif aan het Groenendijkplein in Breda-Noord.

Toneelstuk Onder Anderen

Woensdag 20 september 19.30 Mondiaal Centrum Breda, Roland Holststraat 71. Toneelstuk Onder Anderen door Mobiel Theater Geurend Hooi uit Leiden.

Toelichting:
Een uitdaging van ons allemaal.
In de straat, in de wijk, op school zijn we ‘onder anderen’. Er zijn nieuwkomers, maar onder druk van berichten uit de media en signalen op sociale media van groeiende onverdraagzaamheid worden ook bestaande relaties opnieuw bevraagd. Het anders-zijn van de ander is de straat of op school wordt opnieuw ter discussie gesteld. Kinderen van ouders met een migratie-achtergrond moeten zich verantwoorden of zich nadrukkelijk distantiëren van het optreden van de regering in hun voormalig thuisland of de misdaden van de terroristen die onder de vlag van hun geloof angst zaaien. Goede buren komen zo onverwacht en ongevraagd in de beklaagdenbank te staan. Hoe moet dat nu verder?
Manifesteert zich in ons land door de komst van mensen van elders een nieuw soort geslotenheid waarin de lokale cultuur steeds meer op zichzelf dreigt terug te vallen? Hoe gaan we dan samenleven? Zijn we bang om onze eigenheid te verliezen of is er nog ruimte voor openheid naar de ander?

Zaterdag 23 september:

Potpourri van Culturen 14.00 uur tot 17.00 uur Mondiaal Centrum Breda.
Tussen 14.00 en 16.00 uur
wordt er in een groot aantal stands o.a. kledingdracht, eten en drinken, spellen, vlaggen, muziek en dans van verschillende culturen getoond. In ieder geval zullen Eritrea, Syrië, Koerdistan, Chili, India en Marokko en Nederland vertegenwoordigd zijn en een stand van UNICEF.

Tussen 16.00 uur en 17.00 uur

is er een gemeenschappelijke muziekactiviteit met als opening een internationaal Vredeslied en een CD met internationale vredesliederen en aansluitend muzikale optredens uit verschillende landen.

Er is een speciale tent voor de kinderen waar Emanuela Sanzi de kinderactiviteiten leidt.

Info via tel. MCB 06-19631875

 

Geslaagde Potpourri van Culturen
Persbericht over geslaagde Potpourri van culturen

Print Friendly, PDF & Email