Een dagje Parijs met mijn maatjes.

Omdat Anas, Mohannad en Majd nu alledrie bezig zijn of gaan beginnen aan B1, vond ik het een mooie afsluiting van bijna een jaar conversatiebegeleiding een traktatie om deze drie maatjes uit te nodigen voor een dagje Parijs op mijn kosten.
Op woensdagochtend, 19 juli, zijn we om 4.05 uur uit Breda vertrokken met de auto en om 8.30 waren we in Parijs, midden in de spits maar er was voor de jongens direct een herkenning vanwege het drukke verkeer en de geur die dat teweeg brengt, met Damascus. De jongens hadden als ontbijt, voor onderweg, voor heerlijke zelfgemaakte sandwiches gezorgd.

Nadat de auto in de parkeergarage stond, zijn we lopend naar de Sacre Coeur gegaan. Dat was een verassing, het uitzicht over de stad is fenomenaal.
Lopend de trappen af en naar de Metro. Ook weer herkenning voor de jongens, naar Forum Les Halles, en van daar lopend naar het Louvre, een wandeling langs de Seine en naar het plein voor het Louvre voor een snelle Sandwich. Lopend door de Tuillerien naar Place La Concorde en over de Champs Elisee naar de Arc de Triomf. Wat een wandeling……..Ohhhh en Ahhhh.
Toen met de metro naar de Eiffeltoren. nog meer ohhhh en ahhh.
Ik had een backstage tour besteld. Geweldig om de catacomben van de toren te zien met een gids, de werking van de liften uitgelegd te krijgen en met de gids de toren te bezichtigen. Wat een geweldig uitzicht.

Na een Snelle maaltijd in een Libanees restaurant, zijn we met de Metro weer naar de parkeergarage gereden. Onderweg hebben we vreselijk gelachen en plezier gehad met de andere reizigers. Om 21.30 reden we Parijs uit, en om 01.45 waren we weer in Breda terug. De jongens waren voldaan maar verschrikkelijk moe en konden niet meer op hun benen staan.
Ikzelf heb twee dagen nodig gehad om weer te herstellen. Moe maar voldaan kijk ik terug op een fantastische dag. Fantastisch om dit voor en met de jongens te hebben kunnen doen.
Anthony Vermeulen

[Best_Wordpress_Gallery id=”44″ gal_title=”ParijsPrive”]

Print Friendly, PDF & Email