Vluchtelingen helpen vluchtelingen

Bredase burgers, vrijwilligers van MCB maatjesproject hebben met hun buddy’s, in samenwerking met een groep in Nederland verblijvende Koerdische vrouwen hulpgoederen ingezameld. Deze goederen zijn onlangs uitgedeeld aan voornamelijk Syrische vluchtelingen die in het Koerdisch deel van Irak een veilig heenkomen gevonden hebben in een vluchtelingenkampen.

[Best_Wordpress_Gallery id=”39″ gal_title=”hulpgoederen voor vluchtelingen”]

Op dit moment verblijven er ongeveer 3 miljoen vluchtelingen, in 3 Koerdische steden en vluchtelingenkampen in het Koerdisch deel van Irak. Deze vluchtelingen zijn voornamelijk van Syrische afkomst en voorheen inwoners van Mosoel. Allen hebben met achterlating van hun bezittingen huis en haard moeten verlaten vanwege oorlog en de opkomst van IS.

Buddy’s van het MCB maatjesproject , die zelf in Nederland opnieuw gestart zijn, kennen inmiddels de weg om aan goede gebruikte goederen te komen, zoals: kleding, schoenen, speelgoed, soms koelkast, Fornuis, kookplaat, gordijnen, dekbedden, dekbedovertrek, etc. . Samen met hun maatjes, en de groep Koerdische vrouwen hebben zij het mogelijk gemaakt dat er nu goede gebruikte spullen naar Irak getransporteerd kunnen worden. Om aldaar uitgedeeld te worden aan vluchtelingen die het hard nodig hebben. De ontvangers worden vooraf geselecteerd. Uitgangspunt daarbij is dat zij zelfs lokaal “onder de armoedegrens “ leven (let op de leefomgeving op de diverse foto’s).

[Best_Wordpress_Gallery id=”40″ gal_title=”leefomstandigheden vluchtelingen”]

Sazan Melko, zelf vluchteling en statushoudster, hoofd van het Maatjesproject van het Mondiaal Centrum Breda, is samen met een groep Koerdische vrouwen in Nederland, in 2014, Na de IS aanval op de stad Shingal begonnen met het inzamelen en verzenden naar vluchtelingen. De inzamelingsactie blijft voortduren. De transportkosten nam de groep Koerdische vrouwen voor hun rekening. Maar vanaf 2016 is deze last niet meer te dragen.
Mocht u deze actie willen sponsoren dan nodigen wij u van harte uit om contact op te nemen met het Mondiaal Centrum Breda of bel 06 – 19631875.
Het Mondiaal Centrum Breda is een ANBI instelling.
Of meldt u bij:

Sazan Melko
Projectleidster Maatjesproject MCB
Mondiaal Centrum Breda
Roland Holststraat 71
4819HP Breda
Telefonisch bereikbaar maandag, woensdag en donderdag van 10 tot 12 uur
06 82 794 852
Email: maatjesproject@mondiaalcentrumbreda.nl
www.mondiaalcentrumbreda.nl

Print Friendly, PDF & Email