Verslag: Uitstapje Maatjesproject

Zaterdag 9 juli zijn een grote groep Syrische vluchtelingen en hun Bredaase “maatjes”, allen deelnemers aan het Maatjesproject van het Mondiaal Centrum Breda samen op stap geweest naar een authentiek stukje Nederland.
Dank zij een genereuze gift van de De Grez-Mahie Stichting reden een zeventigtal vluchtelingen en stadsgenoten, kinderen, vrouwen en mannen van alle leeftijden in een grote dubbeldekker naar Dordrecht.

Deelnemers aan het uitstapje van het maatjesproject voor de Erasmusbrug te Rotterdam op 09 juli 2016.

Deelnemers aan het uitstapje van het maatjesproject voor de Erasmusbrug te Rotterdam op 09 juli 2016.

Na een stadswandeling door de fraaie, oude binnenstad met de oude haven, ging de tocht verder naar de molens van Kinderdijk. Hollandser kan het niet! Sommigen maakten een fietstocht langs de molens, anderen deden dat per fluisterboot. Daarna volgde een tocht met een rondvaartboot naar de haven van Rotterdam en eindigde met een fotoshoot van het gezelschap bij de Erasmusbrug. Kennismaken met een boeiende, eigentijdse plek vol economische bedrijvigheid mocht op deze dag niet ontbreken.

Een geslaagde dag waarop de contacten en banden tussen vluchtelingen en hun Nederlandse maatjes verstevigd zijn en de vluchteling meer zicht gekregen heeft op de Nederlandse samenleving.
Wellicht voelt u zich gestimuleerd om u aan te melden bij het Maatjesproject en na een zorgvuldige intake maatje te worden van een vluchteling. U bent van harte welkom.
maatjesproject@mondiaalcentrumbreda.nl


Uitstapje

Op zaterdag 9 juli werd er een uitstapje georganiseerd voor alle deelnemers aan het Maatjesproject van het MondiaalCentrum Breda. Het uitstapje gaat naar Dordrecht, Kinderdijk en Rotterdam.

Vele vrijwilligers hebben zich samen met hun maatjes al opgegeven. Het beloofd een feestelijke dag te worden waarin we een bijzonder deel van Nederland gaan bekijken.

kinderdijk

Het uitstapje is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het De Grez-Mahie fonds . Wij zijn de Stichting erg dankbaar dat zij dit mogelijk gemaakt heeft.

Print Friendly, PDF & Email