Nawroz

Koerdisch nieuwjaar in MCB

Koerdisch Nieuwjaar in het MCB op 17 maart 2018

Op 17 maart vieren wij NAWROZ, Voor Koerden is dit het begin van een nieuw jaar, het staat symbool voor vernieuwing en vrijheid. Wij doen dit in het Mondiaal Centrum Breda, Roland Holststraat 71 te 4819 HP Breda.

Ons programma start om 13:00 uur en duurt tot 16:00 uur (graag aanwezig on 12:45 uur) we maken dan samen een reis door onze cultuur langs kunst, muziek, dans, zang, folklore en natuurlijk ons eten en drinken. “Onderweg” krijgt u uitleg over de achtergronden, zo vertellen wij onder andere wat de oorsprong van een gerecht is en wat de ingrediënten zin.

Koerdistan is nog redelijk onbekend, het is een groot gebied dat binnen de landen Turkije, Armenië, Irak, Iran en Syrië ligt. Wij zijn trots op onze Koerdische achtergrond en willen dit laten zien door u onder te dompelen in onze cultuur. Daarom hopen wij u welkom te heten op 17 maart a.s.!

De entree bedraagt € 10,= per persoon, dit is inclusief eten en drinken. De opbrengst van deze middag gaat geheel naar de renovatie van basisscholen in Koerdistan, die beschadigd zijn door de aardbeving. De activiteit is niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar.

Print Friendly, PDF & Email