Op 25 september 2017 heeft de Koerdische regering een referendum georganiseerd. Dit referendum ging over het feit of de Koerdische regering, met de steun van de bevolking, de onafhankelijkheid van de zou uitroepen van het Koerdische volk in Irak. De meerderheid (92,7%) van de Iraakse Koerden stemden voor onafhankelijkheid. De landen waarin het Koerdische volk woonachtig is, Irak, Iran en Turkije zijn fel tegen een onafhankelijke Koerdistan. (zij raken de macht over een deel van hun grondgebied kwijt, inclusief enkele inkomstenbronnen – olie).
Dit had tot gevolg dat een aantal Koerdische steden zijn aangevallen door het Iraanse leger onder de paraplu van de Iraakse leger.

Sinds 2014 helpen Koerden de vluchtelingen uit Syrië en Irak, die vluchten voor IS, en nu, na het referendum om de keuze van de bevolking te bepalen voor eventuele onafhankelijkheid, is de strijd losgebarsten om dat te voorkomen. Deze gevechten hebben er voor gezorgd dat er weer duizenden vluchtelingen zijn, ditmaal de Koerden.

Sinds 2014 help ik, Sazan Melko, samen met enkele andere in Nederland verblijvende Koerden, Koerdische vluchtelingen die in vluchtelingkampen in Iraaks Koerdistan een veilig heenkomen gezocht en gevonden hebben.

Om deze vluchtelingen de winter door te helpen, proberen we de primitieve en armmoedige omstandigheden te verlichten Wij zamelen goederen in en versturen deze op eigen initiatief naar bekenden in deze vluchtelingenkampen.

Momenteel bestaat er behoefte aan goede (warme) kleding en schoenen voor vrouwen, mannen en kinderen.

Afleveradres:
Mondiaal Centrum Breda
Roland Holststraat 71
Breda
Dagen: maandag en vrijdag ochtenden van 9:00 tot 12:00 uur

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw gift.
Sazan Melko
Coördinator maatjesprojeckt
Mondiaal Centrum Breda

Hieronder foto’s van de aflevering van een eerdere zending.

[Best_Wordpress_Gallery id=”101″ gal_title=”hulpgoederen voor vluchtelingen”]

Print Friendly, PDF & Email