Op 11 november hield het Mondiaal Centrum Breda een Open dag. Deze dag mochten we een paar honderd mensen ontvangen. Voor ons als jonge organisatie een groot succes. Wat ons het meest aansprak, dat naast genodigden en “vaste bezoekers” ook veel mensen uit Breda en met name de wijk Boeimeer het Mondiaal Centrum bezochten. Omdat het Mondiaal Centrum Breda gesitueerd is in de wijk Boeimeer zijn we erg blij met de aandacht van onze buren.

Deze Open Dag was een mooie gelegenheid voor onze verschillende activiteitengroepen om zich te presenteren aan het publiek en zij hadden dan ook niet te klagen over belangstelling. Daarnaast waren er ook organisaties waarmee het Mondiaal Centrum Breda goede contacten mee onderhoud of die gebruik maken van het gebouw in beheer bij het Mondiaal Centrum.

Uiteraard waren er een paar officiële momenten.
De opening van de Open Dag door onze voorzitter Jan Hopman die in zijn speech het ontstaan en de “groei” van het Mondiaal Centrum memoreerde. Tijdens de toespraak werd de heer Charles Weterings bedankt voor zijn professionele inbreng in het paraplu project.
Daarnaast was er een moment van afscheid als bestuurslid van een van de “founding fathers” van het Mondiaal Centrum, Dick de Lange.
Ook wethouder van Lunteren van de gemeente Breda was uitgenodigd om de relatie tussen het Mondiaal Centrum en de Bredase politiek te duiden met name waar het gaat over de Bed Bad en Brood functie van het Mondiaal Centrum. Het was ook aan wethouder van Lunteren om de plaquette op de gevel naar de hoofdingang te onthullen.

Deze plaquette toont het nieuwe logo van het Mondiaal Centrum Breda en is ontworpen door Maan.nl – concept en creatie uit Ulvenhout.

Een ander hoogtepunt was de viering van het twee jarig bestaan van het Maatjesproject van het Mondiaal Centrum, een initiatief vanuit het Mondiaal Centrum om vluchtelingen met een verblijfsstatus te koppelen aan een inwoner van Breda om zo de inburgering te bespoedigen en begrip en draagvlak te krijgen voor de situatie van vluchtelingen. Sinds het begin van het project zijn er ruim 70 koppelingen tussen vluchtelingen en inwoners van Breda gemaakt en we kunnen spreken van een groot succes.

Uiteraard waren we ook blij om een podium te kunnen geven aan organisaties zoals Amnesty International afdeling Breda en Vluchtelingenwerk, en het Steunpunt Ongedocumenteerden Breda, en deze organisaties zetten zich ook in vluchtelingen en hun omstandigheden. Ook Afomia & Afomia die zich gespecialiseerd heeft in de integratie van vluchtelingen uit Eritrea in Breda.

De Opendag werd opgeluisterd door de muziekgroep Balfort met hun schitterende live gespeelde melodieën van “all over de world”.

Hieronder kunt u de speech van onze voorzitter ter gelegenheid van deze Open dag en memorabele momenten in de geschiedenis van het Mondiaal Centrum Breda downloaden.

[Best_Wordpress_Gallery id=”105″ gal_title=”Open dag 2017 officieel deel”]

[Best_Wordpress_Gallery id=”106″ gal_title=”Opendag 2017 Open deel”]

Onderstaand een korte impressie van ons toegezonden foto’s, waarvoor hartelijk dank!

[Best_Wordpress_Gallery id=”108″ gal_title=”OpendagExternMJ11nov2017″]

Print Friendly, PDF & Email