Op vrijdag 11 augustus was de kwartaalbijeenkomst van de deelnemers aan het Maatjesproject van het Mondiaal Centrum. Deze bijeenkomsten zijn altijd bijzonder. Bij binnenkomst wordt je direct verwelkomt door de heerlijke geuren uit de keuken, waar door deelnemers aan het vrijwilligersproject gekookt werd.
In een ontspannen sfeer ontmoeten vrijwilligers, deelnemers en bezoekers elkaar en worden er, onder het genot van heerlijk eten, ervaringen uitgewisseld en nieuwe kennissen gemaakt.

Om 18.00 uur opende voorzitter Jan Hopman het buffet, waarbij hij onder andere benadrukte hoeveel wij van elkaar kunnen leren! Het was een heerlijke maaltijd, gevolgd door, de vierde gang. Bestaande uit zang en dans, waarbij menig vrijwilliger zich realiseerde hoe stijf en formeel wij hier in Nederland eigenlijk zijn: vooral niet uitbundig doen, bang om op te vallen. Maar de Arabische muziek en de warme sfeer zorgden voor een doorbraak, waarbij de armen om elkaar, of de handen ineen werden geslagen. Uiteindelijk dansten “oude en nieuwe” Bredanaars de vierde gang.

Het was een geweldige avond, veel dank aan alle keukenprinsen en –prinsessen en aan Sazan voor de organisatie.

[Best_Wordpress_Gallery id=”49″ gal_title=”kwartaalbijeenkomst2017-2″]

Print Friendly, PDF & Email