Met “Nieuwe Nederlanders” naar Den Haag

Op Dinsdag 8 november 2016 verzamelden we ons om 9 uur op het Station Breda. We waren met 15 personen: 3 mensen van het MCB (Jos, Marcel en Frank) en 12 mensen uit Syrië.  De treinreis naar Den Haag duurde een uur. Om 10 uur hebben we met z’n allen een wandeling gemaakt door de binnenstad. Den Haag is de “politieke hoofdstad” van Nederland. We liepen langs de Hofvijver, langs het Mauritshuis (museum met prachtige schilderijen van Rembrandt en Vermeer) en langs het paleis Noordeinde (waar op de 3de dinsdag van September de koning en zijn vrouw Maxima met de goudenkoets naar de Ridderzaal rijdt en na afloop vanaf zijn balkon het volk toewuift).
Om 1 uur werden we ontvangen door Mohammed die onze gids zou zijn bij het bezoeken van het binnenhof en de Ridderzaal. Het was heel prettig dat onze gids uit Marokko kwam en ons alles kon uitleggen in het Arabisch. Hij werkt bij “Prodemos”, een organisatie die excursies verzorgt voor scholen. We bezochten met hem de 2de kamer en de Ridderzaal en hebben met elkaar een spel gedaan om iets te leren over hoe in Nederland de democratie werkt.
Om 5 uur gingen een aantal van ons nog wat shoppen in Den Haag, de rest gingen terug naar Breda. We vonden het allemaal een hele leerzame dag en het zou goed zijn als het Mondiaal Centrum hier een jaarlijkse traditie van maakt. Wat ons betreft TEN ZEERSTE AANBEVOLEN.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”34″ gal_title=”Integratiedagje Den Haag”]

Print Friendly, PDF & Email