Sculptuur Tom L’Istelle – “bestemming onbekend”

6 maart – … 2016
Kunstwerk Tom l'Istelle op station BredaHet vluchten van mensen uit vrees voor oorlog en geweld is iets van alle tijden, maar recentelijk worden we weer overspoeld met beelden van vluchtelingen die alles achter laten en te voet of op gammele bootjes vertrekken naar een onbekende bestemming. De zoektocht naar veiligheid en geluk kan gezien worden als een oneindige reis, het continue verplaatsen van het ene land naar het andere en iedere keer als het geluk een stukje dichter bij lijkt te komen, doet de volgende verplaatsing zich weer aan.

Kunstenaar Tom I’Istelle vroeg zich af waar het ophoudt. Blijft de vluchteling het eeuwige pakketje zonder bezorgadres? Deze gedachte visualiseerde hij in een sculptuur van een vluchteling gevangen in een pakketje dat al eeuwig onderweg is, bestemming (nog altijd) onbekend. Het kunstwerk was van 18 tot en met 24 januari te zien op het NS-station in Breda, omdat deze symbool staat voor een plek van aankomen en vertrekken.

Het werk van I’Istelle was onderdeel van het project HEADLINERS van KOP. Vier keer per jaar, eens per kwartaal verschijnt er ergens in het land een kunstwerk of interventie. Waar precies? Vanaf 6 maart dus in het Mondiaal Centrum! Op vrijdag 11 maart is er een ‘meet de maker’ evenement.

Print Friendly, PDF & Email