Zo, na een lange afwezigheid pak ik mijn taak weer op. Wat was dat ook weer? Ik zal uw geheugen even opfrissen; Ik was begonnen iedereen die in het Mondiaal Centrum Breda als vrijwilliger actief is en ook de bezoekers van de verschillende activiteiten aan u voor te stellen.
Nou u kunt gerust een paar stoelen extra aan laten schuiven want het zijn er nogal wat. Voor vandaag heb ik zomaar willekeurig een greep gedaan. En kwam ik deze twee mensen tegen;

Annette Sloven en Frans Aarts. Mijn eerste nieuwsgierigheid is altijd hoe zijn jullie de eerste keer te weten gekomen van het bestaan van het centrum? Bezig als zij van nature is neemt Annette het woord; “Odette was bij ons in huis folders aan het uitdelen waarop stond dat je op (toen nog) maandag en vrijdag ochtend kon komen koffie drinken. Nou, de kofiehoek bij ons was gesloten en toen zijn we hier gegaan en we blijven komen”. En inderdaad zijn zij vaste bezoekers geworden. En even voor de volledigheid; de koffie wordt nu op de woensdag en vrijdag ochtenden geschonken
Ze zijn een stel maar hebben ieder toch hun eigen appartementje. Waar zij wisselend bij de een of bij de ander bivakkeren.
Allebei hebben ze ook hun hobby’s Frans is een verzamelaar, Hij heeft een indrukwekkende hoeveelheid balpennen. Hij laat me zien net als een druk bezette zakenman dat zijn borstzak gevuld is met pennen. En een tweede passie van hem is autootjes. Hij heeft er plezier in om de mini-uitvoeringen van b.v. de stadsbussen te hebben. Hij heeft er ook enkele Dinky-toys bij.
Annette is op een heel andere manier bezig haar dag te vullen. Zij heeft maar liefst acht poppen. Vier jongens vier meisjes. “Je moet weten” ,verteld ze mij, “Ik heb nooit kinderen gehad, terwijl dat wel mijn wens was. Dus nou mag ik de poppen houden. En ik kleed ze allemaal netjes aan”
Om de beurt komen ze allemaal een keer mee op de koffie.
Annette en Frans ga zo door en geniet van jullie vakantie volgende week.

Frans en Annette met pop Veerle
Print Friendly, PDF & Email