Minstens 150 mensen werden verwacht voor de vredesmars van AZC De Boschpoort naar het Mondiaal Centrum Breda (MCB), die gisteren (za. 26. sept. 2015) plaatsvond. Het waren er beduidend meer – de 150 witte armbandjes die de organisatoren uitdeelden aan deelnemers, waren snel op. Zowel bewoners van het asielzoekerscentrum als bewoners van de stad Breda liepen mee.

Vredesmars loopt door de  wijk BoeimeerNa aankomst in het MCB waren er een aantal korte toespraken en deelden een aantal (voormalig) asielzoekers hun ervaringen. En toen: tijd voor een heerlijke gezamenlijke maaltijd, grotendeels klaargemaakt door vier bewoners van het AZC. Een aantal muzikale optredens gaven het samenzijn extra sfeer.

Deze succesvolle ontmoeting tussen culturen was niet mogelijk geweest dankzij de inzet en hulp van diverse asielzoekers en vrijwilligers van het MCB. Het bestuur van het Mondiaal Centrum Breda wil hen van harte bedanken voor hun inzet.

Dank aan sponsors

Kinderactiviteiten

Dank ook aan Deva Art Materials, die de kinderactiviteit gesponsord heeft in de vorm van materiaal. Verder dank aan de GGD voor hun bijdrage, aan Estafette Breda voor de gezonde producten voor de kinderen en aan de Vrije Boekhandel voor donatie van kinderboeken.

Gezamenlijke maaltijd

Met dank aan alle moslim die een enorme genereuze bijdrage hebben geleverd met het inzamelen van vlees met het ‘Offerfeest’ bij de Moskee in Breda.
Ook dank aan de supermarkt Albert Hein die heeft grote blijk gegeven van grote bereidheid om bij te dragen en hun producten hebben gedoneerd. Ook dank aan Kenfood supermarkt voor hun gift

Meer informatie

ArtikelVredesmars2015

Filmpje

Een filmpje van de vredesmars, gemaakt door BredaNu:

Foto-album

Klik op de foto om het album te openen 🙂

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”Vredesmars/-feest, 26 september 2015″]

Print Friendly, PDF & Email