Het is vrijdag 10 oktober, mooie gelegenheid om eens een feestje te vieren. Het is herfst, de dagen zijn wat nat en grauw, ja , mooie gelegenheid.

Er is weer een jaar hard gewerkt door iedereen. Dat werk kan vaak complex zijn vanwege de thematiek van de doelgroep waarmee het centrum werkt. Of heel langdradig worden want er wordt ook veel gewacht, vaak op de ambtenarij die ook wel heel zorgvuldig moet zijn.

Al met al heeft het bestuur bedacht om alle vrijwilligers/sters, en bewoners te trakteren op een pizza etentje. Nou zou je denken; “o, ja, dat ken ik, allemaal aan tafel en na het feest heb je nog alleen maar met je directe tafelburen gesproken”

Nou, zo was het dus echt niet hè, wij werden uitgenodigd om zelf onze pizza samen te stellen waar vol enthousiasme gehoor aan werd gegeven. Een heleboel creatieve geesten gingen los op de deegbollen en de vers gesneden attributen die er waren om er een kleurig geheel van te maken.
Dat met veel toewijding volbracht hebbend was het maar twee minuten wachten op de versgebakken hap. Mooi om te zien was dat niemand met zijn pizza apart ging zitten, elk baksel werd spontaan in punten gesneden en rondgedeeld. Heel vanzelfsprekend maar ook wel symbolisch voor de doelstelling van het mondiaal centrum. We delen de pizza net zoals we met iedereen de vrede willen delen.

Bedankt zeg ik maar even namens iedereen, het was een heerlijk avondje uit.

Door: Anneke

Print Friendly, PDF & Email