Struinen door de tuinen

zondag 3 juli van 13:00 tot 17:00 uur

‘Wakker Woord’ – Festival ‘Gluren bij de buren’
Zondag 3 juli 2022, Mondiaal Centrum Breda

Voordracht van gedichten – Anton Overboom
Muzikale begeleiding – luit – Erik-Jan van Schravendijk

De woorden liggen gedichtsgewijs in mij; ze sluimeren. Ik stoot ze aan: “Hé, wakker worden, woorden! Horen jullie? – de luit klinkt al…
Jullie zijn wakker?! Mooi zo, sta maar op, stroom maar, vloei maar…”
Daar stromen de wakkere woorden. Ze vloeien vanuit mijn lijf naar buiten, arm in arm met de klanken van de luit.

‘Wakker woord’ is de naam van het voordrachts-theater programma dat gepresenteerd wordt door Anton Overboom (woord) en Erik-Jan van Schravendijk (luit).

Op zondag, 3 juli 2022 van 13:00 tot 17:00 uur, vindt plaats het festival ‘Gluren bij de buren’. In het kader van dit festival zijn er optredens in tuinen van particulieren of instellingen. Anton Overboom en Erik-Jan van Schravendijk treden met hun programma ‘Wakker Woord’ op in de tuin van het Mondiaal Centrum Breda, Roland Holststraat 71. Anton brengt vooral eigen gedichten ten gehore (enig dichtwerk van anderen wordt ook gebracht). Hij doet dit ‘vanuit zijn lijf’ – of par corps, met een woordspeling op de Franse term par coeur (par coeur of ook by heart – het Frans en het Engels kennen deze mooie formuleringen!). Anton draagt voor onder de begeleidende klanken van Erik-Jan’s luit. De voordracht heeft een levendig en aanschouwelijk karakter doordat de woorden niet alleen ondersteund worden door muziek maar ook door gebaar en beweging; bijpassende attributen dienen als illustratie bij de teksten.
Alles bij elkaar heeft het programma een theatraal karakter.
Komt het horen, komt het zien!

Het (algemene) programma-overzicht vind je op de website van ‘Gluren bij de buren’:
Gluren bij de buren juli 2022

Anders dan op de site van ‘Gluren bij de buren’ wordt aangegeven, is ons programma doorlopend, dus tussen de officieel aangegeven tijden en tijdsduren in treden wij blijvend op.

Vriendelijke groet,
Anton Overboom

Print Friendly, PDF & Email