Rugzakjes voor gevluchte kinderen op Lesbos

MCB onderschrijft en steunt de actie: “BecauseWeCarry”

Rugzakjes voor kamp Moria op kamp Lesbos voor alle gevluchte kinderen.

Het Mondiaal Centrum Breda gaat een grote actie houden om rugzakjes met inhoud in te zamelen voor alle gevluchte kinderen die leven in kamp Moria op Lesbos. We zijn daardoor geïnspireerd door Carla Marcelissen uit Dongen, die zelf enkele maanden geleden vrijwilligerswerk verricht heeft op Lesbos.

Deze actie is voor kinderen hard nodig, omdat het ook voor deze kinderen in de Corona-tijd extreem saai is. De kinderen in Nederland kunnen over het algemeen thuis gewoon doorleren en zich met het speelgoed redelijk vermaken in en om het huis of in de parken en bossen van de stad.

Maar in vluchtelingenkampen is het vooral voor de kinderen echt oersaai. Kinderen moeten namelijk in hun tent blijven waar echt niks te doen is. Naar school gaan was al geen optie, buitenspelen zoals voetballen met een fles, knikkeren met steentjes en glijden van de berg in een kratje was al alles wat ze konden doen. Dit alles mag zelfs nu niet meer door Corona. Iedereen moet in zijn tent blijven.

Hoe fijn is het dan om een mooie en gave rugzak te krijgen met 4 of 5 speeltjes erin, waar je ook nog wat van kunt leren. Als onze regering deze kinderen niet wil halen zullen we zelf iets moeten doen zodat het voor de kinderen nog een beetje leefbaar is. Daarom sluiten we als Mondiaal centrum ook aan bij de internationale Stichting Because we Carry, die gelooft dat je zelf verandering in de wereld kunt brengen met deze kleine intiatieven

Er zijn drie categorieën rugzakjes in drie leeftijdscategorieën

1-3 jaar jongen-meisje- genderneutraal

4-6 jaar jongen-meis – genderneutraal

7-12 jaar jongen-meisje-genderneutraal

Aan het rugzakje hang je een kaartje met 1-3, 4-6 of 7-12 Girl-Boy of een hartje als het voor beiden is.

Op de website van het Mondiaal centrum maar ook van Because we Carry staat een overzicht van wat er voor de verschillende leeftijden in de rugzakjes kan en wat zeker niet in moet. Het inzamelen gaat Corona-proof.

Je gaat opvrijdag 1 of zaterdag 2 mei naar het Mondiaal centrum Breda toe, naast de voordeur van het Mondiaal Centrum aan de Roland Holststraat 71, staat een ton of krat. Je doet de rugzakjes in een afgesloten vuilniszak en raakt deze alleen aan met handschoenen. Verder is het mogelijk om een selfie te maken en die plaats je op #BecauseWeCarry en kunnen we ervaringen later uitdelen.

Wat het Mondiaal Centrum betreft zal Carla Marcelissen de rugzakjes ophalen, half mei en versturen naar het centrale punt van de organisatie in Mytilini, Lesbos. De vrijwilligers van Because we Carry in het kamp Moria op Lesbos delen de rugzakjes uit, wellicht tijdens de Ramadan. We hebben laten zien dat Breda heel ver is gekomen met de paraplues voorde vluchtelingen van de Koepel, dus dit moet ook mogelijk zijn.

Voor meer informatie kun je kijken op Daar gaan we alle rugzakjes verzamelen

of https://www.mondiaalcentrum.nl of tel. 06-19631875

Meer lezen over de inzamelingsactie

Print Friendly, PDF & Email