Geweldig resultaat: rugzakjes voor kinderen in Moira

3 mei 2020

Ruim 300 rugzakjes ingezameld voor Lesbos door Mondiaal Centrum

Op vrijdag 1 mei en zaterdag 2 mei zijn er precies 328 rugzakjes met speelgoed, schriften en pennen ingezameld voor kinderen van het tentenkamp Moira op Lesbos door het Mondiaal Centrum Breda.

Het was vooral zaterdag een komen en gaan van mensen van maatschappelijke en kerkelijke organisaties, maar ook personen die hun rugzakjes voor kinderen van 0-12 jaar kwamen afgeven.

inzameling rugzakjes

Ze werden door vrijwilligers en bewoners van het MCB in ontvangst genomen en gecontroleerd, zodat ieder kind een gelijkwaardig rugzakje krijgt.

De inzamelingsactie sloot goed aan bij de motie van de gemeenteraad, die unaniem besloten heeft om 50 kinderen uit vluchtelingenkampen op te nemen. Helaas wordt dat nog door de landelijke regering tegengehouden. In ieder geval bleek dat er solidariteit is in Breda.

inzameling rugzakjes

De 328 rugzakjes zijn inmiddels naar Dongen gebracht, waar Carla Marcelissen ook een inzamelpunt heeft en zij heeft enkele maanden in het tentenkamp Moira op Lesbos gewerkt.

Vandaaruit worden op vrijdag 8 mei de rugzakjes naar het centrale depot in Weesp gebracht.

Inzameling rugzakjes

Op 15 mei worden de rugzakjes dan naar Lesbos getransporteerd door de Stichting Because we Carry, die deze actie opgezet heeft en ook steeds vrijwilligers op Lesbos heeft werken.

Het Mondiaal Centrum wil iedereen bedanken voor de solidariteit met kinderen op Lesbos, die in een moeilijke situatie zitten.

Print Friendly, PDF & Email