Monidaal Centrum Breda herstart met haar activiteiten

Inloop, Naald en Draad, Maatschappelijk werk, Conversatielessen en Samen eten worden weer opgestart.

Na ruim 2 maanden gesloten te zijn gaat de Inloop van het Mondiaal Centrum aan de Roland Holststraat 71 op woensdag 3 juni en vrijdag 5 juni van 10.00 uur tot 12.00 uur weer open.

De vrijwilligers zijn er klaar voor en de meeste bezoekers vinden het fijn om weer samen te komen onder het genot van een kop koffie of thee. Er is met de meesten wel wekelijks wel belcontact geweest of een wandeling gemaakt.

Vanzelfsprekend wordt rekening gehouden met de Coronavoorschriften, die aan de deur zullen worden uitgelegd.

De tijd dat het pand gesloten was voor activiteiten is goed benut door zowel de theetuin alsook de grote vergaderkamer te schilderen en er zijn nieuwe vloertegels gelegd.

Overige activiteiten
Daarnaast begint op woensdagavond 3 juni de Arabische les weer. Op vrijdag 5 juni om 13:00 uur wordt de Naald en Draadactiviteit hervat  en het open spreekuur van de maatschappelijk werker vanaf 12.00 uur.
Het Samen Eten begint pas op zaterdag 5 september en voor de Naald en Draadgroep van woensdag wordt er nog een nieuwe openingsdatum vastgesteld. Zie voor verdere informatie onze website https://www.mondiaalcentrumbreda.nl.

Onze ongedocumenteerden
De gedwongen sluiting van het pand zijn de 13 ongedocumenteerden goed doorgekomen mede door: het geven van Nederlandse taal op afstand, het concert van Piet Verkleij en de voedselpakketten aangeboden door de Stichting Marokkaanse Jongeren, PvdA en Voedselbank.
Daarnaast hebben de bewoners meegeholpen om de rugzakactie voor Moira op Lesbos tot een groot succes te maken, waarbij liefst 350 rugzakjes werden opgehaald.

Lustrum
Het centrum maakt zich verder op om eind oktober het 5 jarig bestaan te vieren. Er is een groot programma, reeds vastgesteld, dat aangepast kan worden aan de omstandigheden van die tijd.

Print Friendly, PDF & Email