Vrijwilligers gezocht voor ons Babbel-project

MCB en Saz-leert zoeken vrijwilligers voor een 10 minuten “babbel-klus” in deze corona-tijd

Onze sociale contacten zijn hard door het Corona-virus getroffen. Onze vrijwilligers bellen hun maatjes/nieuwkomers om de sociale contacten te blijven onderhouden maar dat is nog niet voldoende. De meeste van onze maatjes zijn laag opgeleid of spreken onvoldoende de Nederlandse taal.

Wat is een 10 minutenbabbeltje: het is online contact tussen vrijwilligers en maatjes via VIDEOGESPREKKEN met behulp van Whatsapp, Skype,, Facetime, Zoom, Teams e.d.

Wat willen we hiermee bereiken?

Veel maatjes/nieuwkomers spreken onvoldoende Nederlands om zichzelf goed verstaanbaar te kunnen maken. Dit betekent ook dat als ze in een moeilijke situatie terecht komen (bv ziek worden of problemen thuis hebben) ze minder snel geholpen kunnen worden door de taalbarrière. Wij willen hen zo goed mogelijk voorbereiden en het hiermee ook makkelijker maken voor de hulpverleners. Wanneer iemand die hulp zoekt het probleem beter kan uitleggen en de vragen van de hulpverlener zonder tolk kan begrijpen, maakt dit het voor de hulpverlener makkelijker om passende hulp aan te bieden.

Hoe gaan we dit doen?

Wij hebben met steun van een doktersassistente een standaard vragenlijst opgesteld die de vrijwilligers zullen ontvangen (verdere toelichting bij ontvangst). Tijdens het gesprek met zijn of haar maatje gaat de vrijwilliger de vragenlijst langs en zorgt samen met zijn maatje dat het juiste antwoord geformuleerd kan worden. De coördinator van het Maatjesproject van het Mondiaal Centrum Breda verzorgt de instructie en begeleiding.

Functie eisen:

• Dagelijks minimum 10 minuten telefonisch contact met uw maatje via videogesprekken;
• Minimum 3 keer per week;
• Kan omgaan met online contacten;
• Geduld, affiniteit en empathie voor doelgroep.

Procedure:

Na aanmelding: formulier invullen – intakegesprekken (videogesprek) – koppelen aan juiste maatje – begeleiding op afstand.

Solliciteren?

Bent u geïnteresseerd in deze vacature? Wilt u in deze moeilijke Corona tijden een bijdrage leveren? Kunt u online vragen stellen en uitleggen? Dan bent u de persoon die wij zoeken. Stuur graag uw beknopte cv naar een van onderstaande emails en dan nemen we z.s.m. contact met u op: maatjesproject@mondiaalcentrumbreda.nl of info@saz-leert.nl.
Voor meer informatie kunt u kijken op de website https://www.mondiaalcentrumbreda.nl of www.saz-leert.nl

Print Friendly, PDF & Email