Rob Sloot, met hem heb ik vandaag een gesprek zodat u weer een nieuw gezicht weet te plaatsen.

Via enkele leden van de zg. BBB (Bad, Bed en brood)-commissie is Rob terecht gekomen bij het Mondiaal Centrum als coördinator van de huidige bewoners. Voorheen had hij al ervaring als coördinator voor de asielzoekers bij de toenmalige noodopvang – vluchtbed- in Breda.

De commissie heeft regelmatig overleg over het reilen en zeilen in het centrum en de actuele situatie voor de bewoners. Dat is vlotter opgeschreven dan gedaan. Het betekent; contact leggen en samenwerken met de betrokken instanties, b v contact met advocaten, dossiers aanleggen/bijhouden, uitnodigingen van de rechtbank etc. maar ook indien nodig huisartsen bezoek, ziekenhuis, GGz enzo meer.

In de hele turbulente situatie van deze vluchtelingen zorgt de commissie dus voor in ieder geval een stukje basis zekerheid zodat de dringendste nood iets verlicht wordt. Voor de verhalen die de mensen kwijt willen, en moeten, kun je alleen een luisterend oor bieden. Dat lijkt heel weinig maar voor degene die het verhaal kwijt wil betekent het heel veel.

door: Anneke

Print Friendly, PDF & Email