Vandaag heb ik gesproken met Loveness Anaman, uit GhanaLoveness Anaman in tuin MCB

Een zeer levendig en betrokken mens. In haar met Engelse woorden doorspekt Nederlands vertelt ze me dat ze hier is sinds 1984. Omdat ze getrouwd was en haar Nederlandse man volgde. Maar ze bleef altijd voelen dat er nog meer was. Er was volgens haar een diepere reden of een hogere zo u wilt. Zolang ze die diepere reden niet kon vinden of duiden was ze bezig hier haar draai te vinden. Zij zocht dat in het vrijwilligerswerk waar ze kon doen wat ze het liefste doet, Mensen helpen waar zij dat kan. Zo heeft zij b.v. naast haar vier eigen kinderen nog twee adoptie kinderen.

Ondertussen heeft zij haar opdracht in het leven begrepen, Loveness zegt het zo; “God heeft mij voorbestemd om de kloof tussen zwarte en witte mensen te overbruggen”.

Dat is een heel mooie taak en zeker niet om in je eentje te doen. Loveness helpt op de werkgroep naald en draad en geeft ook les hierin. Op vrijdagmiddag is daar nog plaats. Dus mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u eens komen kijken in het mondiaal centrum.

door: Anneke

Print Friendly, PDF & Email