Ook kerken komen in actie voor humaan kinderpardon. Help mee!

Beste lezer,

Na het emotionele en intense debat over Lili en Howick, met de goede afloop die dat verdiende, trokken we naar Den Haag om alle
handtekeningen voor een humaan kinderpardon aan te biedenen om de ‘structurele oplossing’ waar (toen nog) D66-leider Alexander Pechtold, ChristenUnie-voorman Gertjan Segers en vice-premier Carola Schouten om vroegen te benadrukken. De maandag na het besluit over Lili en Howick had het kabinet echter alweer besloten de 400 kinderen nog steeds in onzekerheid te laten zitten.

Vanaf vorig jaar november namen wij ons twee dingen voor: we wilden met de campagne #zezijnalthuis laten zien hoeveel steun er is voor een oplossing voor de 400 kinderen, die net als Lili en Howick al meer dan 5 jaar in Nederlandzijn, en dus hier geworteld zijn. En we wilden om kinderen die uitgezet dreigen te worden heen gaan staan, om te laten zien dat we ons als samenleving het lot van deze kinderen aantrekken. Gelijk na Lili en Howick dreigde een nieuwe uitzetting. De zaak van
Hayarpi, Warduhi, Seyran en hun ouders is een schoolvoorbeeld van hoe schrijnend deze situaties zijn. De procedure startte in 2010, en ze werden drie keer in het gelijk gesteld. Telkens ging de staat in beroep.
1)*Dus startten we een brievenactie, organiseerden we een demonstratie om de aandacht op de zaak te vestigen, zochten we meer bondgenoten en ondersteunden we waar mogelijk. En dat blijven we doen, met jouw hulp. *

*STUUR STAATSSECRETARIS HARBERS EEN BRIEF*

*DEEL OP TWITTER*

*DEEL OP FACEBOOK*

Hayarpi en haar gezin hebben een sterke band met de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv), en zij is zelf actief binnen de ChristenUnie. Tot ons genoegen komt dus ook uit die hoek veel steun, vandaag vragen 25 kerken een gesprek met de politiek.
2) Daarnaast is er contact tussen de advocaat van Hayarpi en de politiek geweest over een oplossing voor haar situatie. Dat proces leek gebaat bij stilte, maar vorige week besloot Hayarpi zelf het zwijgen te verbreken. *Zij heeft geen geloof in de oplossing die haar geboden wordt.

Wij staan achter Hayarpi en haar familie, volgen de acties van de Kerken op de voet en blijven op alle manieren en hand in hand met alle bondgenoten pleiten voor een uitzetstop en een permanente oplossing voor de 400 kinderen waar het hier over gaat. En die bondgenoten worden steeds talrijker. Toen het regeerakkoord uitkwam, waren wij vastbesloten om het onderwerp op de agenda te krijgen en kinderen niet in stilte uit te laten zetten. Dat lawaai klinkt nu uit steeds meer hoeken. En dat er steeds vaker gesuggereerd wordt dat er ‘activisme’ toegepast zou worden, mogen jullie als een groot compliment opvatten.*Steeds meer Nederlanders sluiten zich aan bij het geluid dat er voor deze 400 kinderen een oplossing moet komen. En dat is de moeite van het knokken waard.

Ik weet zeker dat de politiek uiteindelijk niet anders kan dan deze kinderen laten blijven waar ze zijn. Bij ons, want ze zijn al thuis.

Strijdbare groet,

Jurjen van DeGoedeZaak

1)Nog steeds geen oplossing voor Hayarpi en familie
2)Steun de kerken voor opvang gezin uit Armenië

Print Friendly, PDF & Email