In het Mondiaal Centrum Breda worden in april en mei 3 films vertoont van de bekende Bredase filmregisseur Bob Entrop

Bob Entrop

In zijn films staat altijd de mens centraal.
Bob heeft onder andere een 12-tal film gemaakt over Roma en Sinti, waarvan er een aantal internationaal bekroond zijn.

Wij hopen u op onze filmdagen te mogen verwelkomen. De films worden vertoond overeenkomstig onderstaand draaischema.

Wij zijn er trots op dat we zijn films kunnen vertonen EN dat hij daarbij aanwezig zal zijn waardoor u in de gelegenheid bent om met hem van gedachten te wisselen

Het draaischema:


Woensdag 17 april 19:30 – 21:30 uur

Een volk zonder land

De film toont op een heel bijzondere en meeslepende manier het dagelijks leven op enkele Sinti (zigeuner) kampen in Nederland, waarin de kleurrijke familie Schäfer min of meer centraal staat. In een parallelle vertelling passeert een grote groep mensen de revue.


Woensdag 1 mei 2019 19:30 – 21:30 uur

Een stukje blauwe lucht

Deze indringende film vertelt het aangrijpende relaas van twaalf mensen die de tweede wereldoorlog hebben overleefd en daar voor het eerst over spreken en daar mee een taboe doorbreken. In soms heftige en ook mooie beelden en verhalen wordt de toeschouwer meegezogen in een stuk geschiedenis dat tot nu toe altijd verzwegen is.

Volg deze link naar het bijbehorende persbericht.

Lees hier het het verslag van de tweede filmavond.


Woensdag 22 mei 2019 19:30 – 21:30 uur

Muzikanten voor het leven

Een film over de intrigerende wereld van de Sinti en Roma (zigeuner) muziek. Met drie karakteristieke en heel verschillende muzikanten gaan we op reis en ontdekken we hoe muziek verweven is met hun dagelijks leven. Niet alleen hun muzikale leven komt aan bod maar ook hun privé levens, drijfveren, teleurstellingen en hoogtepunten.Toegang tot deze filmavonden is gratis

Het Mondiaal Centrum Breda, is een vrijwilligers organisatie en nagenoeg geheel afhankelijk van subsidies. Een vrijwillige donatie om de kosten van het organiseren van het evenement te dekken wordt bijzonder op prijs gesteld.

Print Friendly, PDF & Email