Het Mondiaal Centrum Breda is trots op hetgeen door de Syrische vluchteling Rabia is bereikt. In 2015 ontvluchtte Rabia Syrië om aan het oorlogsgeweld te ontkomen. Na zijn aankomst in Nederland in 2015 is hij bij het Mondiaal Centrum Breda terecht gekomen. Via het maatjesproject van het Mondiaal Centrum werd hij gekoppeld aan een Bredanaar.

Fast-food restaurant Shahba

Vooral door zijn eigen inzet (maar ook zeker met steun van zijn Nederlandse maatje) kan hij nu een eigen fast-food restaurant openen in Tilburg.
Rabia had samen met zijn broer een restaurant in Syrische stad Aleppo. In dit restaurant was hij de chef kok. Dit gezamenlijke restaurant is tijdens de oorlog geheel verwoest.

Het succes van het Mondiaal Centrum Breda is erin gelegen dat de coördinatrice van het Maatjesproject, Sazan Melko, een succesvolle koppeling tot stand heeft weten te brengen. Het aan hem gekoppelde Nederlandse maatje, heeft hem gesteund in het leren beheersen van de Nederlandse taal, heeft mee geholpen om zijn sociaal netwerk op te bouwen en ondersteunt tijdens het gehele vergunningenproces.

Rabia heeft een huis aangeboden gekregen in Gilze en Rijen en met die uitvalsbasis was Tilburg een logische plaats om zijn droom, een eigen restaurant , opnieuw vorm te geven. Rabia kan zich nu weer wijden aan zijn passie “koken”.

fast-food restaurant Shahba

Voor hen die bij het maatjes project betrokken zijn en/ of die maandelijkse activiteit “heerlijk samen eten” van het Mondiaal Centrum Breda kennen, is Rabia geen onbekende. Hij heeft voor deze activiteiten al een aantal heerlijke maaltijden bereid.

Mondiaal Centrum Breda wenst Rabia heel veel geluk met zijn nieuwe restaurant “SHABHA” aan de Korvelseweg 123 te Tilburg.

Print Friendly, PDF & Email