MCB bedankt VMBO “de Rotonde”.

Leerlingen (13 in getal) en 2 docenten van het VMBO “de Rotonde” organiseerde op donderdag 21 december een lunch voor de vluchtelingen gehuisvest in het Mondiaal Centrum Breda alsmede voor de aanwezige vrijwilligers.

In het kader van de kerstgedachte was het idee ontstaan om “iets goeds” te doen voor hen die het minder hebben. Door leerlingen en docenten van “de Rotonde” worden in deze periode activiteiten georganiseerd voor onder andere: de voedselbank, een bejaarden tehuis, zwervers en ook het Mondiaal Centrum Breda.

Voor wat betreft het Mondiaal Centrum Breda werden daarbij zowel de ongedocumenteerde bewoners als de vrijwilligers die zich voor deze groep belangeloos inzet betrokken.

Door de leerlingen werden zelf ontworpen en zelf gemaakte kerst- en nieuwjaarskaarten uitgereikt met de bijbehorende wensen.

Daarna werd begonnen met het voorbereiden van de lunch, bestaande uit een heerlijk soep (groente of erwtensoep) met een bijbehorend stukje brood. De tafel werd vlot vief en vaardig in stijl gedekt. Onderdeel van de lunch was dat de gebruikte soepkop gesponsord door Casa Maria, die achterbleef voor de deelnemers aan de lunch.

Uiteraard werd er een moment gevonden om de leerlingen uit te leggen wat er zich binnen de muren van het Mondiaal Centrum Breda afspeelt. Door vrijwilligers van het onderdeel Bed Bad Brood en Begeleiding werd ingegaan op de oprichting van het Mondiaal Centrum Breda en de uitzichtloze situatie waarin de mensen die zich in het Centrum verbleven bevonden en wat dat voor hen betekent.

Na korte tijd ontstonden als vanzelf geanimeerde maar verhelderende gesprekken tussen leerlingen en bewoners, waarbij het opviel met hoeveel aandacht er geluisterd werd naar de verhalen en de goede vragen die naar aanleiding daarvan gesteld werden.

Na een heerlijke lunch werden de leerlingen en docenten van “de Rotonde” hartelijk bedankt voor hun attentie, aandacht en inzet. Voor een indruk van deze fijne ontmoeting, zie onderstaande fotoreportage.

[Best_Wordpress_Gallery id=”114″ gal_title=”Lunch van VMBO de Rotonde”]

Print Friendly, PDF & Email