Jaarlijks uitstapje van de inloop-groepen

2 november 2022

Afgelopen woensdag 2 november gingen we met 5 auto’s en 22 personen naar de Zusters Cisterciënzers van Nazareth te Brecht even onder Antwerpen.

Het was goed weer, het zonnetje scheen  en binnen een half uur waren we er al. We werden heel hartelijk ontvangen door de gastenzuster die  met haar 82 jaar veel warmte uitstraalde.

We kregen een kop koffie of thee en daarna een film over de congregatie. Hoewel de film al 20 jaar oud was had deze aan actualiteit niet veel ingeboet. In plaats van 40 zusters waren er nu 20 zusters, maar de regel van de Stichter van de Benedictijnen was het zelfde gebleven. Ook het moniale leven is hetzelfde, ze leven van hun werk met de handen. Gelukkig waren er 4 nieuwe monialen ingetreden, zodat er nog hoop is voor continuïteit van de abdijgemeenschap.

Iedereen was erg onder de indruk van het leven van de zusters en we kregen zelfs vloerzeep, die ze zelf maken  mee voor de bewoners.

Karrenmuseum

Na een warme maaltijd waar de discussie vooral ging wie vindt spinazie lekker, gingen we op reis naar het Karrenmuseum in Essen waar de gehele geschiedenis van het produceren en maken van karren voorbij kwam. Er was zelfs een vereniging opgericht om de karrenmakers te beschermen. Het maken van karren liep in de jaren zestig ten einde toen de tractors op de markt  kwamen.

Het museum liet wel een wat verouderde indruk achter en er zou zeker een frisse wind kunnen waaien. Het was wel een uitgebreid  complex waar het met het mooie herfstweer nog goed wandelen was en waar we op het terras nog iets konden nuttigen. Om 17.00 uur reden we moe maar voldaan weer Breda binnen. Je ziet wat een uitsapje kan betekenen voor vrijwilligers, bezoekers van de Inloop en de chauffeurs. Allen hartelijk dank,

door: Jan Hopman.

Print Friendly, PDF & Email