Ja, hoera, het regent.

Ja, dat hoor je niet vaak, Logisch is het om dat te roepen bij volop zonneschijn, maar geef toe, hoe raar kijken anderen je in dat geval aan? Hoera het regent is dus echt voorbehouden aan het bijpassende weertype.
Goed, de straten zijn dus nat, Je zou er graag op je blote voeten door gaan lopen. Maar dat toch maar niet want hoe schoon en glad zijn de straten nog tegenwoordig. Je hebt zo wat opgelopen.

Oh, je moet ook wel van alles op de hoogte zijn. En dan kun je bij het een volstaan met de constatering maar bij heel veel zaken wordt dan ook wel verwacht dat je er een mening over hebt. En die moet onderbouwd zijn.

Tegenwoordig kijk ik bij het terras zitten goed uit naast wat voor types ik ga zitten. Er bestaat n.l. het gevaar dat je naast hoog- maatschappij geïnteresseerden komt te zitten. En op zo’n terras zit je zodanig dicht tegen elkaar aangeschoven dat je wel de juiste dingen moet zeggen. In ieder geval laten horen dat je op de hoogte bent. En dan moet je nog kiezen wat je politiek correct vind en dit als je mening hardop, met de eventueel noodzakelijke toon van verbazing erin gelegd, naar buiten brengt.

Het is toch vanzelfsprekend dat dit de juiste gedachtelijn is voor mij en iedereen? Ook oppassen voor overdrijven hier want dat is wellicht nog erger dan de plank inhoudelijk mis te slaan.

Makkelijker is het als je langs een terras loopt met een stoet demonstrerende gelijkgezinden ”voor betere opvang en bescherming in Nederland” Al zingend ;”EI, EI, EI ER KAN NOG MEER BIJ!”
Deze lui op het betreffende terras gaan meteen roepen; “Ach stelletje achtrlijke, gullie wilt men huis krake wa ? nou, ge kun ’t proberen. Ik schup oew gelijk terug naar waar-da-ge vandaan zijt
Kijk dan weet je wel wat voor vlees je in de kuip hebt. Je bent opgelucht dat jij met je stoet doorloopt en niet toevallig hier een plaspauze inlast. Bij de hoek van de straat toch nog even omkijken of ze wel op hun plaats gebleven zijn. Ja, kijk ze gaan naar binnen, het is gaan regenen.

YOEPIE!!!!!!!!

door: Anneke
20-07-2019

Print Friendly, PDF & Email