Gluren bij de buren

zondag 2 juli 2023 van 13:00 tot 17:00

Onder deze titel worden in Nederland op diverse plaatsen tuinen die niet elke dag te zien zijn opgesteld voor publiek, ook het MCB doet daar graag aan mee.

Dit staat u te wachten:

‘Wakker Woord’ – Festival ‘Gluren bij de buren’
 Zondag 2 juli 2023, Mondiaal Centrum Breda
Roland Holststraat 71
Voordracht van gedichten – Anton Overboom
Muzikale begeleiding – luit – Erik-Jan van Schravendijk
De woorden liggen  gedichtsgewijs in mij; ze sluimeren. Ik stoot ze aan: “Hé, wakker worden, woorden! Horen jullie? – de gitaar-luit klinkt al…
Jullie zijn wakker?! Mooi zo, sta maar op, stroom maar, vloei maar…”
Daar stromen de wakkere woorden. Ze vloeien vanuit mijn lijf naar buiten, arm in arm met de klanken van de luit.
‘Wakker woord’ is de naam van het voordracht-theater-programma dat gepresenteerd wordt door Anton Overboom (woord) en Erik-Jan van Schravendijk (luit).
Op zondag, zondag 2 juli 2023 van 13:00 tot 17:00 uur, vindt plaats het festival ‘Gluren bij de buren’. In het kader van dit festival zijn er optredens in tuinen van particulieren of instellingen. Anton Overboom en Erik-Jan van Schravendijk treden met hun programma ‘Wakker Woord’ op in de tuin van het Mondiaal Centrum Breda, Roland Holststraat 71. Anton brengt vooral eigen gedichten ten gehore (enig dichtwerk van anderen wordt ook gebracht). Hij doet dit ‘vanuit zijn lijf’ – of par corps, met een woordspeling op de Franse term par coeur (by heart – zeggen de Engels-taligen). Anton draagt voor onder de begeleidende klanken van Erik-Jan’s luit. De voordracht heeft een levendig en aanschouwelijk karakter doordat de woorden niet alleen ondersteund worden door muziek maar ook door gebaar en beweging; bijpassende attributen dienen als illustratie bij de teksten.
Alles bij elkaar heeft het programma een theatraal karakter.
Komt het horen, komt het zien!
Anton en Erik-Jan treden driemaal op, telkens een halfuur lang; de starttijden van de optredens zijn 13:45 uur;
       15:15 uur;
       16:45 uur.
(De lange pauzes [tweemaal een uur] tussen de optredens kunnen deels worden opgevuld met voordracht, voor het geval er belangstellenden aanwezig zijn – Anton en Erik-Jan doen dit zeer gaarne en van harte!)
Het (algemene) programma-overzicht vind je op de website van ‘Gluren bij de buren’:
Gluren bij de Buren, Breda .
(Foto: Edwin van Schravendijk – Studio EVS)
Print Friendly, PDF & Email