Bakfiets-project van start

vanaf 1 augustus 2023
elke dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur
Dr. Struijckenplein,

Bakfietsproject

Op dinsdag 1 augustus is het bakfietsproject op het Dr.Struijkenplein van start gegaan. Het idee is om koffie en thee en in de winter soep uit te delen aan de bezoekers van het plein waar o.a. twee supermarkten aangelegen zijn Het idee is een praatje aan te gaan met voorbijgangers en een luisterend oor te hebben. De 4 vrijwilligers hebben een training ontvangen hoe ze met mensen moeten omgaan volgens de presentietheorie en ook via: Zorg voor Elkaar hoe de sociale kaart van Breda er uitziet als mensen problemen hebben.

Het initiatief wordt gesteund door DAK, de landelijke koepel van inloopcentra, waarmee de bakfiets gekocht kon worden. Ook het wijkplatform de Heuvel ondersteunde het initiatief waarmee een klaptafel en klapstoeltjes gekocht konden worden. De Caritas van de parochie Heilige Maria Magdalena ondersteunt met het mogelijk maken van  de aankoop van koffie en thee.

De eerste keer hadden we met buien te maken (zie foto). Desondanks hadden we enkele interessante gesprekken en een nieuwe vrijwilliger werd geworven.

Iedere dinsdag van 10.00uur tot12.00 uur staan we aan de zijkant bij de Jumbo

Het bakfietsteam

Jan van Run

Humphrey

Kees Volders

Jan Hopman

Print Friendly, PDF & Email