Breda tegen racisme

Jan Hopman van Mondiaal Centrum Breda: “ Te lang is de discussie over racisme angstvallig vermeden. Het ging over alle vormen van discriminatie, geloof, herkomst, geaardheid, handicap maar nooit over ras. Nu met de Black Lives Matter demonstraties kunnen we er niet meer om heen en staat het op alle agenda’s, ook in Breda”.

ZATERDAG 13 Juni, 14.00 – 15.30 uur op het Chasséveld is er een manifestatie tegen racisme. Het thema staat wereldwijd eindelijk weer in de schijnwerpers. Directe aanleiding is de dood van George Floyd in Amerika en de Black Lives Matter beweging die wereldwijd op gang komt. Tegelijkertijd is het (institutionele) racisme ook in Nederland zichtbaar. Er komen interessante sprekers aan het woord en een DJ zal zorgen voor bijpassende sfeer en klanken.

Stichting Mondiaal Centrum Breda, Amnesty International, stichting Bo, stichting Jara, vereniging Caribische Nederlanders, stichting Marokkaanse Jongeren en stichting Afschaffing Slavernij slaan de handen ineen. Te lang is het ook in Breda vooral gegaan om andere vormen van discriminatie. Racisme mag niet langer ontkent en gebagatelliseerd worden. Breda is tegen racisme!

De organiserende partijen verwachten circa 500 mensen en doen er alles aan om de demonstratie Coronaproof te laten verlopen. Aanmelden via Facebook is fijn, dat geeft alvast een indicatie van de opkomst. Van demonstranten wordt verwacht dat ze zaterdag afstand te houden, dat ze mondkapjes dragen en de aanwijzingen vanaf het podium te volgen. Uiteraard leggen we contact met Burgemeester en Politie om het in goede banen te leiden.

Quote van Lieke Kuijper van BO Breda. “Discriminatie is niet iets van een groep. Alle minderheidsgroepen moeten de handen in één slaan om van ze te laten horen, van The black community tot aan de LHBTI+ gemeenschap en de mensen met een (mentale) beperking. Daar staan wij zaterdag voor.”

Print Friendly, PDF & Email