Vredesweek 2020

programma

Vrede verbindt het verschil

Van zaterdag 19 september tot en met 27 september wordt de jaarlijkse Vredesweek gehouden. Het thema zal zijn Vrede verbindt het verschil. We vragen aandacht voor de verschillen die er tussen mensen bestaan en tegelijkertijd zoeken we naar nieuwe verbintenissen. Het is juist in deze tijd noodzakelijk dat de verschillen die er zijn in de maatschappij te overbruggen en op deze manier inhoud te geven aan Breda brengt het samen.
De Vredeswerkgroep van het Mondiaal Centrum Breda en de Raad van Kerken hebben het volgende programma opgesteld:

Op zaterdag 19 september houden we een vredeswandeling door de stad. We verzamelen ons om 13.50 uur bij de ingang van het Valkenbergpark aan de Catharinastraat en bezoeken de HistorischeTuin Daar zal Anton Overboom filosoof een vredesverhaal vertellen. Vervolgens wandelen via het Stadserf naar de Lutherse kerk, waar Abdullatif Almohamad uit Aleppo (Syrië) zijn levensverhaal vertelt.
Vervolgens wandelen we via de Grote Markt naar het Sonsbeeck Park waar Philip Oronsaye genomineerd voorde Bredase Vredesprijs 2020/2021 vanuit zijn ervaringen zijn verhaal zal vertellen als Afrikaan geworteld in Breda.
Tenslotte zal Anna Dvonichenko haar persoonlijke ervaringen als Russische activiste in Rusland naar voren brengen in het Mondiaal Centrum De dag wordt afgesloten met een hapje en drankje rond 17.00 uur.

Deelname is gratis, maar het is in verband met corona verplicht je naam en tel. op te geven via e-mail vredesweek2020@mondiaalcentrumbreda.nl of aanmelden via 06-24618155

De tweede activiteit is op donderdag 24 september om 19.30 uur in de Vredesweek waar Edwin Ruigrok, landelijk medewerker van Pax te Utrecht zijn visie op het thema Vrede verbindt het verschil een inleiding geeft waar ook de actualiteit bij betrokken zal worden.
Ook hier verplicht opgeven (max. 20) via vredesweek2020@mondiaalcentrumbreda.nl of 06-24618155.

We hopen dat zoveel mogelijk mensen willen deelnemen aan deze voor dit jaar beperkte activiteiten.

Opgave vredeswandeling

Opgave lezing: Vrede verbindt het verschil

Print Friendly, PDF & Email