Politiek Forum over Migratie in MCB

Maandag 13 november om 19:30 uur

Op maandag 13 november om 19.30 uur organiseert het Mondiaal Centrum Breda, Roland Holststraat 71 een politiek forum over het actuele thema migratie

Er zal eerst een inleiding gehouden worden door Prof. Dr. Hein de Haas, werkzaam als docent aan de Universiteit van Amsterdam die onlangs een boek geschreven heeft over Hoe Migratie echt werkt, het ware verhaal over migratie aan de hand van 22 mythen.

Al jaren zorgt het debat over migratie voor verdeeldheid binnen  de wereldpolitiek en inmiddels lijkt de kloof groter dan ooit. Het kabinet is over dit belangrijk thema gevallen. De media tonen bijna wekelijks beelden van gevaarlijke overtochten op de Middellandse Zee en politici beloven de toestroom van migranten en asielzoekers in te perken. Anderen beweren dat we immigranten juist hard nodig hebben om groei en innovatie te stimuleren. Maar wat zijn de feiten achter  de krantenkoppen en de beweringen van politici en de beslissingen die zij nemen?

Op basis van 30 jaar onderzoek maakt hoogleraar Sociologie Hein de Haas korte metten met 22 hardnekkige linkse én rechtse migratiemythen. Hij geeft in zijn lezing essentiële kennis en confronteert ons met ontnuchterende lessen over migratie.

Na zijn inleiding zullen:

  • Inge Verdaasdonk (SP),
  • Grace Courtier (Bij1) en
  • Janneke van Lierop (Partij voor de Dieren) en
  • Tweede Kamer lid Marieke Koekoek nummer 2 van Volt komen.
  • Mpanza Bamenga activist  voor D66b aanwezig zijn en
  • Lieke van Son vanuit PvdA/Groen Links (gemeenteraadslid).

Helaas hebben de grote politieke partijen afgezegd om onbegrijpelijke redenen.

Het forum staat onder leiding van Dave Enzberg, directeur Jantje Beton en voorzitter Marin Luther King Stichting Nederland.

Aanmelden via gastvrouw@mondiaalcentrumbreda.nl

Print Friendly, PDF & Email