Koor workshop

Zang in de wind

01 oktober 2021 van 14:00 – 15:30 (stream)
22 oktober 2021 van 14:00 – 15:30 (stream)
3 december 2021 van 14:00 – 15:30 (live)

De koorworkshop is zowel een artistiek gereedschap maar heeft ook een sociale cohesiefunctie. Zingen in een koor kan een vormend en tevens ontspannend experiment zijn

Zang in de Wind is een koorworkshop, die geleid wordt door de Chileen/Spanjaard Oliver Carrasco.

Deze sessies worden gehouden in Barcelona en zijn online te volgen in het Mondiaal Centrum.

  • sessie 1 wordt gehouden op 1 oktober, start om 14:00 uur en duurt tot c.a. 15:30 uur
  • sessie 2 wordt gehouden op 22 oktober, start om 14:00 uur en duurt eveneens tot c.a. 15:30 uur.

Deze twee online sessies zijn in het Mondiaal Centrum live te volgen op een groot scherm

Op 3 december wordt een “Zang in de wind” sessie georganiseerd, fysiek in het Mondiaal Centrum, waarbij u aanwezig kunt zijn.

Deze sessie zal ook online te volgen zijn maar wordt fysiek in de aula/kapel van het Mondiaal Centrum gehouden, zodat we via schermen samen kunnen repeteren. De inhoud van de liederen zal bestaan uit diverse culturen uit Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Europa, waardoor we ook in verschillende talen zullen zingen. Bovendien zullen de sessies ook online geplaatst worden, zodat de liederen ook nog thuis geoefend kunnen worden.

Om deel te nemen is het niet noodzakelijk muzikale kennis te hebben, hoewel we in de workshop wel met partituren zullen werken.

Oliver Carrasco is een koordirigent en speelt zelf ook b.v. gitaar, piano etc. Hij heeft in zijn loopbaan zowel klassieke als volkse muzikale projecten geleid. Hij heeft zijn opleiding gehad in Santiago de Chile alsook in Barcelona en zijn voorkeur gaat uit naar de sociale en culturele functie van de koormuziek. De liederen die ingestudeerd/ aan gewerkt gaat worden zijn:

Op dit moment is hij muzikaal directeur van het Collectivo Jardines Humanos (Collectief van Menselijke Tuinen), een koor dat zich speciaal richt op de integratie van verschillende afkomsten, die met name een repertoire speelt dat een sociale en multiculturele inhoud heeft.

Wie mee wil doen aan deze drie workshops kan zich opgeven per mail via: ninahardonk@ziggo.nl onder vermelding van muzikale ervaring (is niet vereist, maar voor de dirigent handig om te weten). Er zijn maar 15 plaatsen beschikbaar in het Mondiaal Centrum Breda zowel voor de kijk sessies (1 en 29 oktober) als voor de live sessie (3 december)

Info via 06-24618155

Print Friendly, PDF & Email